Zoneterapi mod fordøjelsesproblemer

Irritteret tyktarm eller problemer med fordøjelsen

Zoneterapi mod fordøjelses-problemer

Irritteret tyktarm eller problemer med fordøjelsen

Føler du dig tit oppustet, utilpas eller tung i maven?

Føler du dig tit oppustet, utilpas eller tung i maven, og har du tendens til at lide af forstoppelse eller diarré?

 Mange lider af fordøjelsesproblemer, dårlig eller træg mave, forstoppelse eller har en irriteret tyktarm. Årsagerne kan være mange, men en ting er sikkert, det er en stor belastning at have ubalance i fordøjelsen og det fylder meget i din hverdag.
Jeg har gennem mange år behandlet klienter med fordøjelsesproblemer og irriteret tyktarm med rigtig gode resultater via zoneterapi

Hvordan påvirker tarmfloraen os?

Vidste du, at nyere forskning viser, at bakteriefloraen i dine tarme kan have afgørende indflydelse på dit immunforsvar, din vægt og sågar dit humør?

Der er faktisk celler i dit tarmsystem, som kommunikerer direkte med din hjerne!

En god og velfungerende fordøjelse kræver nemlig, at du har den rette bakterieflora i tarmene.

Det er derfor af stor betydning, om tarmen bliver fodret med de rigtige bakterier og den rigtige mad. Det kan fx være i form af en næringsrig  kost og fødevarer som fx fermenterede grøntsager eller drikke som fx kefir og kombucha, som er rige på de gode mælkesyrebakterier. Man kan også supplere med kosttilskud som fx probiotika, der fås i mange varianter og består af mange forskellige bakteriestammer.

Daglig motion og bevægelse er også vigtig for at fordøjelsen kan fungerer optimalt.

Hvorfor er det af stor betydning at have en god fordøjelse?

Den indvendige overflade i fordøjelseskanalen er normalt foret med et lag af beskyttende mælkesyrebakterier som skal hindrer, at bl.a. patogener (sygdomsfremkaldende mikroorganismer) trænger igennem med risiko for påvirkning af kroppens indre biokemi.

Hvis tarmslimhinden ikke er sund, kan disse patogener trænge igennem og immunforsvaret vil reagerer med risiko for udvikling af allergier og autoimmune sygdomme, hvor immunforsvaret angriber sig selv. 

Meget peger på, at mange sygdomme har deres udspring i et tarmsystem i ubalance. Især de sygdomme, hvor kroppens immunsystem fejlreagerer og overreagerer ved at angribe de normale væv, det man kalder autoimmune sygdomme. Det ses for eksempel ved Crohns sygdom, colitis ulcerosa, akne, eksem, psoriasis, type 1 sukkersyge, nældefeber, irritabel tyktarm, fødevareintolerans, kronisk træthedssyndrom, fibromyalgi, kroniske ledsygdomme, cøliaki, autisme og MCS (overfølsomhed for mange kemiske stoffer).

En stor del kroppens samlede immunforsvar er tæt knyttet til tarmen, 70-80% af vores immunsystem sidder i tarmen.  Dermed er tarmens sundhedstilstand og balance, således en af de primære årsager til, at vores krop normalt kan tackle alle de forskellige mikroorganismer vi påvirkes af hver dag, Derfor er sunde tarme vitale for opretholdelse af balance og sundhed i hele kroppen.

Hvad er symptomerne og årsager til tarmproblemer?

Symptomerne på et tarmsystem i ubalance kan være 

 • Træthed 
 • Utilpashed 
 • Smerter i led og muskler 
 • Feber uden anden årsag 
 • Fødevareintolerans 
 • Mavesmerter 
 • Oppustet mave 

 • Diarré 
 • Eksem og udslæt 
 • Problemer med hukommelsen og koncentration 
 • Stress
 • Åndenød  
 • Dårlig kondition
 • Forstoppelse

De almindeligste årsager til et irriteret tarmsystem er betændelse med mikroorganismer som bakterier, virus eller parasitter, alkohol og gigttabletter af typen NSAID. Antibiotika fremmer desværre også en unormal tarmflora fordi den udover at bekæmpe de” dårlige” bakterier, også slår de ”gode” bakterier ihjel.

Alkohol og koffein er stærkt irriterende for tarmen, og det samme gælder for kemiske stoffer i maden, som for eksempel farvestoffer, konserveringsmidler, andre tilsætningsstoffer og forharskede fedtstoffer.

Højraffinerede kulhydrater som hvidt sukker, slik, kager, søde sodavand og hvidt brød er en hyppig årsag til gener, fordi de fremmer væksten af nogle skadelige mikroorganismer.

Zoneterapi kan være med til at (gen)skabe en god fordøjelse

Zoneterapi kan ved hjælp af tryk på bestemte zoner på foden, der har forbindelse til alle led i fordøjelsessystemet, genskabe et godt flow og virker udrensende.

Ved hjælp af zoneterapi kan det parasympatiske nervesystem desuden aktiveres – den del af nervesystemet som dominerer, når vi skal fordøje og ikke er stressede.

Zoneterapi kan være med til at forebygge tarmproblemer

Regelmæssig stimulering af fordøjelsessystemets og immunforsvarets zoner under foden har en god forebyggende effekt, som kan være med til at opretholde en sund fordøjelse og et afbalanceret  og velfungerende immunforsvar.

Jeg arbejder holistisk, dvs. at udover selve zoneterapibehandlingen kigger vi selvfølgelig sammen på hele din helbredsmæssige tilstand, dine kost- og motionsvaner og ser på hvilke ændrinder der er brug for, så du og din tarmflora kommer tilbage i balance igen.

Vil du vide mere om emnet:

Kan jeg varmt anbefale “Tarme med charme” af Giulia Enders, der er en virkelig god bog, der belyser emnet på en letforståelig, seriøs og samtidig humoristisk måde. Giulia Enders er phd.-studerende i gastroenterologi i Tyskland.

 

”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at ville kunne komme af med den tilstand af Rosacia jeg havde i ansigtet med zoneterapi. Det er sket efter 3 behandlinger er jeg nu næsten fri af denne tilstand og jeg føler mig glad og stærk i min krop”

– Charlotte B

Hvad kan du selv gøre?

I forbindelse med zoneterapibehandlingen snakker vi samme om, hvad du selv kan gøre for at mindske allergisymptomer.

Det kan fx være dagligt tilskud af probiotika (mælkesyrebakterier) samt vitaminer og mineraler til at forbedre og stabilisere tarmfloraen og for at berolige immunforsvaret.

Stavnsagergyden 5, Rønninge, 5550 Langeskov

 

2363 9260

 

 

Stavnsagergyden 5, Rønninge, 5550 Langeskov

 

2363 9260